12 februari 2016
19:00

IFK Vänersborg

MÅLKALAS NÄR VBK SÄKRADE SLUTSPELSPLATSEN

VBK bjöd på ett riktigt målkalas i Sapa Arena när man besegrade IFK Vänersborg med hela 9-4 efter ledning med 5-3 i halvtid. Vetlanda Bandyklubb är därmed klara för kvartsfinal!

Inledningen av matchen blev en riktig mardröm då Johan Koch gav gästerna ledningen redan efter 37 sekunder.
Tre minuter senare kvitterar hemmalagets skyttekung Joakim Andersson. Men strax efter kvitteringen tar gästerna återigen ledningen då Joakim Hedqvist styr bollen i mål, 1-2 var ställningen efter fem spelade minuter.
Utan att överdriva så hade Vänersborg maximal utdelning på sina chanser, två skott på mål och två mål.
Det tog ungefär 20 minuter för hemmalaget att spela ihop sig efter det tre veckor långa uppehållet, därefter var man det klart bättre laget.
En av planens bästa spelare, Patrik Johansson, hade ordentlig lekstuga i första halvlek och gjorde tre mål på 20 minuter, inte vilka mål som helst, det ena vackrare än det andra, frågan är om inte detta var "Puttes" bästa match i den gula tröjan!?
Johan Löfstedt ville inte vara sämre utan dunkade upp ett stenhårt skott från 25 meter rätt upp i krysset.
Från läktaren hördes från flera håll, "vilka fantastiska mål vi bjuds på", kan bara instämma!
Halvtidsresultat 5-3.

I 70:e minuten reducerar gästerna till 5-4 på hörna då Hedqvist gör sitt andra mål i matchen. IFK var för en kort stund på väg in i matchen, just precis då begär tränare Claesson timeout, snacka om att ta timeout vid precis rätt tillfälle.
Vad man pratade om vet vi naturligtvis inte men det gav resultat. På efterföljande femton minuterna stänger VBK matchen fullständigt då man göra fyra mål genom i tur och ordning Joakim Andersson, Mikael Nilsson, Daniel Johansson och återigen Joakim Andersson. Matchen slutar som sagt 9-4 och VBK är klara för ett efterlängtat slutspel!

Noterbart från denna trevliga kväll:
- Inför matchen tvingades Pontus Blomberg, Martin Landström och Philip Svensk lämna återbud på grund av sjukdomar.
- Patrik Johansson visade upp sig från sin bästa sida och noterades för tre klassmål.
- Joakim Andersson visade återigen varför han ligger på en femteplats i årets skytteliga, 42 (!) mål så här långt.
- Lagkapten Löfstedt och halven Tobias Nyberg låg bakom väldigt mycket i det offensiva spelet och noterades för tre poäng vardera.
- Försvarsspelet hackade en aning inledningsvis men blev bättre och bättre under matchen.
- 1.434 personer skapade en härlig stämning i Sapa Arena.

Nästa hemmamatch spelas tisdagen den 23 februari klockan 19:00, och då kära VBK:are är det kvartsfinal i Sapa Arena! Vilket lag VBK möter i kvartsfinalen vet vi först på tisdag kväll.

För VBK väntar härnäst en tuff turné i Hälsingland då man i morgon lördag styr bussen mot Bollnäs för match mot "Giffarna" på söndag och match mot Broberg på tisdag.